[Report in Dutch] ‘Uses of knowledge’ op de Vijfde Gewina-Woudschotenconferentie (14-15 juni 2013)

Door Ilja Nieuwland

De Gewina-Woudschotenconferenties, een tweejaarlijkse ontmoeting voor wetenschapshistorici uit de Lage Landen, heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste waarde op de agenda. Op 14 en 15 juni vond in Zeist de vijfde editie plaats, georganiseerd onder de vlag van het wetenschapshistorisch genootschap Gewina door personeel van de Vrije Universiteit (onder wie ondergetekende). Read more…

(Nederlands) Zoekgereedschap voor geleerdenbrieven ePistolarium gepresenteerd in Utrecht (13 juni 2013)

Read more…

Eric Jorink appointed Teyler Professor for the study of Social aspects of the Enlightenment

Read more…

[Report in Dutch] Boerhaave Museum receives (more) Paul Ehrenfest archives (Pim Huijnen)

Door Pim Huijnen

Museum Boerhaave in Leiden heeft een belangrijke aanvulling ontvangen op zijn archief van theoretisch fysicus Paul Ehrenfest (1880-1933). Vrijdag 31 mei organiseerde het museum een symposium over het belang ervan – en van dat van Ehrenfest zelf. Ter afsluiting overhandigde prof.dr. Diana K. Buchwald, directrice van het Einstein Papers Project aan het California Institute of Technology (Caltech) in Pasadena, de archiefdozen symbolisch aan Boerhaave-directeur Dirk van Delft.

Lees verder op Historici.nl

Program for the 5th Gewina-Woudschoten Conference available (14-15 June 2013)

The preliminary conference program for the Fifth Gewina-Woudschoten Conference for Historians of Science in the Low Countries is now available, and can be downloaded here (PDF file).